FAQ

KONTAKT

Hur kan jag kontakta er?

Om du har några frågor, tveka inte att kontakta oss, vi hjälper dig gärna. Våra experter finns tillgängliga 5 arbetsdagar i veckan för att svara på alla dina frågor.

Kontakt: info@diana-moda.com

 

Hur lång tid tar det att få ett svar?

Vi strävar alltid efter att besvara din fråga inom 24 timmar på vardagar.

 

BESTÄLLNINGAR OCH BETALNING

Vilka betalningsmetoder kan jag använda?

Du kan betala med Klarna, MasterCard, Google Pay, Apple Pay, Visa, Maestro och Amex.

 

Kommer jag att få en orderbekräftelse?

Du kommer att få en orderbekräftelse via e-post omedelbart efter att du har lagt din beställning. Detta e-postmeddelande kommer att innehålla ordernumret (bestående av 5 siffror), en sammanfattning av ordern och leveransadressen.

 

Jag har angett felaktig adressinformation, kan jag ändra den?

Vänligen kontakta oss på info@diana-moda.com så kan vi rätta till detta.

 

LEVERANS

Till vilka länder skickar ni?

För närvarande skickar vi endast till Finland.

 

Vad är fraktkostnaderna?

Fraktkostnaderna är gratis, vi tar hand om dem själva.

 

Hur kan jag spåra min beställning?

snart ditt paket har skickats skickar vi dig ett e-postmeddelande med spårningsinformation. Där kan du se status för din beställning och, om det behövs, ge leveranstjänsten ytterligare instruktioner.

 

Jag har inte fått min beställning, vad ska jag göra?

Har du inte fått din beställning? Vi beklagar detta! När du har lagt din beställning får du en orderbekräftelse med ditt ordernummer. Din order kommer att skickas inom 1-2 arbetsdagar. Du kommer sedan att få ett e-postmeddelande med ett spårnings- och spårningsnummer för att spåra ditt paket. Har du inte fått detta e-postmeddelande eller är statusen för ditt paket oklar?

Vänligen kontakta oss på info@diana-moda.com.com

 

Mitt spårningsnummer indikerar att min order har returnerats. Vad ska jag göra i så fall?

Vänligen kontakta info@diana-moda.com. En av våra kundtjänstmedarbetare kommer att undersöka vad som har hänt och komma med en lösning så snart som möjligt.

 

RETURER OCH BYTEN

Jag har ångrat mig, vad gör jag nu?

Har du ångrat dig? Självklart kan du det, så länge du meddelar oss inom 14 dagar efter mottagandet av din beställning att du vill returnera din beställning, kommer vi att ordna en återbetalning av inköpspriset till ditt konto inom 14 dagar efter mottagandet av din returnerade beställning. Produkten kan öppnas och monteras, varefter den fortfarande kan returneras. Observera att kostnaden för returen är på din egen bekostnad.

 

Jag vill byta en produkt, hur gör jag?

Du kan byta ut din beställning mot en ny produkt kostnadsfritt upp till 14 dagar från leveransdatumet. Produkten kan öppnas och monteras, varefter den fortfarande kan returneras. Köparen betalar för returen av den produkt som köparen valt. Den nya produkten skickas till kunden inom 7 dagar efter mottagandet av det returnerade paketet.

 

Produkten kom skadad, vad gör jag nu?

Har du fått en skadad produkt? Skicka oss en bild på ordern och ditt ordernummer inom 14 dagar till info@diana-moda.com så ser vi till att du får en ny produkt kostnadsfritt inom 7 dagar från det att vi mottagit mailet.

 

Jag har fått fel beställning, vad gör jag nu?

Har du fått fel produkt? Skicka oss en bild på ordern och ditt ordernummer inom 14 dagar till: info@diana-moda.com så ser vi till att du får rätt order kostnadsfritt inom 7 dagar från det att vi mottagit mailet.

 

Jag fick aldrig min beställning, vad gör jag nu?

Har du aldrig fått produkten? Skicka oss ett e-postmeddelande med ditt ordernummer till: info@diana-moda.com så ser vi till att du får beställningen igen kostnadsfritt inom 7 dagar efter att du mottagit e-postmeddelandet.

 

Jag vill avbeställa, vad händer nu?

Har du ångrat dig? Självklart kan du det. Om du avbeställer din beställning inom 48 timmar efter att du lagt den, återbetalar vi köpeskillingen till ditt konto inom 14 dagar.